Gyakori Kérdések

Az ilyen bizalmi jellegű ügyek kapcsán üzletemberekben -mint Ön- felmerülnek kérdések.

Ezek közül néhányat előre megválaszolunk:

Kell-e határozott időre szerződni, vagyis hűség nyilatkozatot tenni?

Nem kell hűségnyilatkozat!

Mi olyan minőségű szolgáltatást akarunk nyújtani, hogy elégedettsége miatt maradjon nálunk!

Nekem kell-e elmennem a postáért?

Szó sincs róla! Nem akarjuk szűkös idejét elrabolni a vállalkozás érdemi részétől. Szerződésben rögzíthetjük, hogy gyorsan eljuttatjuk Önnek az érkezett postát. Nem kell eljönnie érte!

De, ha jogi, ügyviteli, számviteli stb. gondja van, akkor keressen bennünket!

Mennyi idő alatt alapítható meg egy cég?

Amennyiben a cégalapításhoz szükséges összes adatot tisztázzuk és közli velünk, attól számított 2 napon belül jöhet aláírni a cégiratokat. Az aláírást követő újabb 2 nap múlva megküldjük a bejegyző végzést. Vagyis akkor már van egy számlaképes cége. (lehet hogy már dolgozik, de még nincs cége?)

Ha nem tud cégnevet választani, nem tudja milyen tevékenységi köröket jelöljön meg, vagy más kérdésben tanácstalan ; éljen ingyenes konzultációs lehetőségünkkel! 30 perc alatt sok fejtörést okozó téma tisztázható.

Egyenrangú-e a szerződésmintás cégalapítás az egyedi társasági szerződés útján való alapítással?

Határozott igen a válasz!

A szerződésminta a törvény mellékletében meghatározott szöveg. A hatóságok és a vállalkozó számára fontos adatokat tartalmazza. Viszont nincs benne semmi felesleges vagy érthetetlen jogi szabályozás. Ha Önnek kérdése vetődik fel a cége jogi dolgaival kapcsolatban úgyis ügyvédjéhez fordul.

A szerződésminta lehetővé teszi sok kérdésben az Ön választását, tehát lehet ez is személyre szabott.

Kell-e könyvelő a kis egy személyes vállalkozásoknak is?

Ma már igen!

Olyan bonyolulttá váltak a cégek adózási, ügyviteli, számviteli szabályai, hogy annak intézéséhez bizony tájékozott könyvelő kell. A mai könyvelők már nem a bevételt és kiadást könyvelő „akta kukacok”, hanem széleskörű ismeretekkel rendelkező pénzügyi szakemberek, üzleti tanácsadók! Adott esetben több napi hivatali ügyintézéstől tudják Önt megmenteni! Vagy pontos munkájuk révén nem kell bírságok százezer forintos összegeit betervezni az üzletmenetbe!